Asbestemming

Na de crematie blijft de as 30 dagen in het crematorium. Dit is in de wet geregeld en heet de zogenaamde bezinningsperiode. In deze periode heeft u de tijd om na te denken wat u met de as van uw overleden dierbare wilt doen. De as blijft in de algemene nis van het crematorium.

De mogelijkheden

U kunt na de bezinningsperiode de as op komen halen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat u met de as kunt doen. Een asbestemming kiezen is heel persoonlijk.

Urn

U kunt de as van uw overleden dierbare bewaren in een urn. Deze kunt u zelf op een mooi plekje neerzetten. Urnen zijn er in verschillende soorten en maten.

As-sieraad

Met een as-sieraad heeft u uw dierbare altijd bij zich. Er zijn verschillende soorten as-sieraden in verschillende prijsklassen.

As verstrooien

Wilt u de as van uw overleden dierbare verstrooien, dan heeft u in Alkmaar een aantal mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om de as op ons strooiveld te verstrooien. Wilt u de as over zee uitstrooien of een andere plek die bijzonder voor uw dierbare was, dan kan dat natuurlijk ook. Houdt u wel rekening met de regels voor het uitstrooien van as. U heeft toestemming nodig van degene van wie de grond is.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden wat u met de as kunt doen? Het team van Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar helpt u graag verder. Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 072-2013055 of vul onderstaand formulier in.